"Očitno moramo na turneji obiskati Slovenijo," so februarja v Gradcu dejali člani zasedbe OneRepublic - in držali besedo. V Ljubljano namreč prihajajo novembra.
Interesenti za nakup Telekoma so lahko danes do 19. ure Sodu oddali izjave o interesu za nakup naše največje telekomunikacijske družbe.
DZ je z 42 glasovi za in 33 proti sprejel prenovljen zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, ki med drugim krepi nadzor in ga prenaša na carino, zvišuje globe ter pri osebnem dopolnilnem . . .
31-letna igralka Lupita Nyong'o si je po oskarju za najboljšo stransko žensko vlogo prislužila še eno nagrado: revija People jo je razglasila za najlepšo žensko leta 2014.
Nogometaši Real Madrida so na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov pred domačimi gledalci premagali Bayern z 1:0. Edini strelec je bil v 19. minuti Karim Benzema.
Na zahodnem delu Avstralije so našli naplavljen kovinski predmet, ki bi lahko bil del letala malezijske družbe Malaysia Airlines, ki je z 239 ljudmi na krovu izginilo 8. marca.
Samo pet dni pred začetkom prvih evrovizijskih vaj so organizatorji letošnje Evrovizije predstavili prostor, v katerega bodo tri majske večere uprte skoraj vse evropske oči - oder.
Košarkarji Panathinaikosa so v četrti tekmi četrtfinala Evrolige s 73:72 po podaljšku premagali moskovski CSKA in izid v zmagah izenačili na 2:2.
Odbor za kulturo je sklenil DZ-ju predlagati, naj bo referendum o arhivski noveli 8. junija, roki za volilna opravila pa naj začnejo teči 25. aprila. DZ bo o tem odločal v četrtek. V SDS-u in SLS-u
"Vidi se, da je Tajno društvo PGC zadnja knjiga, ki so jo prebrali nekateri poslanci. Slabo banko rešujejo tako, kot Butalci širijo cerkev. Prvo tajkunsko pravljico Obuti maček so razglasili za . . .
Prvo slovensko Noč knjige, ki ob svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic danes poteka v 76 krajih po Sloveniji in zamejstvu, so v Narodni in univerzitetni knjižnici (NUK) slovesno odprli z . . .
“We want to become a model country in the field of open education, introduce modern techniques in schools and in this way respond to the needs of the market,” announced Minister of Education Jernej . . .
Slovenski hokejisti se bodo ob 5. 30 srečali z Ukrajino na izjemno pomembni tekmi 4. kroga svetovnega prvenstva divizije I v Gojangu. Poraženec tega obračuna se zelo verjetno ne bo prebil med elito.
Srbski predsednik Tomislav Nikolić je mandat za sestavo nove vlade tudi uradno poveril vodji SNS-a Aleksandru Vučiću in ob tem dejal: "Dal sem mu mandat, a če sem iskren, ne bi bil v njegovi koži".
V Hollywoodu pripravljajo še en film o pred dobrima dvema letoma preminulem tehnološkem vizionarju Stevu Jobsu. Po govoricah sodeč, naj bi priložnost, da upodobi iGuruja, dobil Leonardo DiCaprio.
"Honestly speaking, it would be easier for us to survive the crises if we were still outside integration. In that case a number of policies, especially the money policy, would have been left in our . . .
Sodnica na Okrožnem sodišču v Mariboru je Jerneja Lorbka, Kristijana Habjaniča in Antona Kneza oprostila odgovornosti za smrt dečka na kopališču Pristan.
Mariborski mestni svet je za kandidata za člana državnega sveta, ki bo nadomestil Franca Kanglerja, izvolil nekdanjega načelnika mariborske upravne enote Željka Vogrina.
Conchita Wurst alias Tom Neuwirth je od napovedi, da bo zastopala Avstrijo na letošnjem izboru za pesem Evrovizije, postala svojevrstna znamenitost. Zase pravi, da uživa v vsakem trenutku tega . . .
V sredo se bosta na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov srečala evropska velikana madridski Real in Bayern, ki sta odigrala že številne nepozabne obračune v izločilnih bojih.
Aljaž Bedene bo nekaj časa odsoten s teniških igrišč zaradi bolečin v zapestju. Najverjetneje bo moral odpovedati nastop na turnirju za grand slam v Parizu, ni pa izključena niti operacija.
Nogometaši zagrebškega Dinama so devetič zapored postali hrvaški prvaki, potem ko so V 32. krogu s 5:0 premagali Dragovoljac.