Slovenska kolesarska ekipa Adria Mobil je na najnovejši lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI - Europe tour ranking) napredovala za 15 mest, tako da je zdaj deseta.
Hokejiste Telemacha Olimpije bo v novi sezoni prvič vodil nemški trener. Fabian Dahlem s seboj prinaša tipično nemško mentaliteto.
Barcelona je v prejšnji sezoni ustvarila 530 milijonov prihodkov, od tega 41 milijonov dobička. To je po besedah člana uprave kluba Javierja Fausa drugi najvišji dobiček v zgodovini kluba.
The Vene family in the village of Žvabovo, not far from Šentjernej, is delighted of their unusual harvest: their banana palm tree promises a lot of fruit.
Upokojena nadškofa Anton Stres in Marjan Turnšek, ki sta se po odstopu s funkcij pred letom dni po navodilu iz Vatikana tudi umaknila iz javnosti, se vračata k delu v slovenski Cerkvi.
Potential coalition partners met today to discuss a draft coalition agreement.
" Stranka Mira Cerarja v skladu s sklepom izvršnega odbora stranke priporoča Vladi Republike Slovenije, naj za evropskega komisarja predlaga Janeza Potočnika, " so objavili na spletni strani SMC-ja.
Odlok o novem plovnem režimu na Soči so občinski sveti v Bovcu, Tolminu in Kobaridu sprejeli v prvem branju.
Nasprotnik mariborskih nogometašev v tretjem predkrogu Lige prvakov, Maccabi iz Tel Aviva, je najuspešnejši izraelski klub, ki se ponaša z 20 naslovi državnega prvaka.
Land Rover je z zanimivo kamuflažo testnih vozil še pred uradno predstavitvijo izdal, kaj se skriva v novincu, ki bo na trg pripeljal prihodnje leto.
Ross Barkley je podaljšal pogodbo z Evertonom za štiri leta. 20-letnik, ki je nastopil na vseh treh tekmah Anglije na SP-ju, bo na Goodison Parku ostal vsaj do konca sezona 2017/18.
Ob zaprtem mednarodnem letališču v Tripolisu še naprej divja požar v skladišču goriva, v Bengaziju pa se nadaljujejo spopadi z islamisti, ki napredujejo.
Nogometaši Debrecena so na prvi tekmi 3. predkroga Lige prvakov premagali Bate Borisov z 1:0. Odločilni zadetek je dosegel senegalski napadalec Ibrahima Sidibe v 56. minuti z bele točke.
Leta 1947 se je rodil avstrijski bodibilder, igralec in politik Arnold Alois Schwarzenegger, ki je bil med letoma 2003 in 2011 38. kalifornijski guverner. Rodil se je v avstrijskem mestu Thal.
Temeljita prenova, ki zajema tudi podvodne dele carinsko-turističnega pomola, stane milijon evrov. 640 tisoč je občina pridobila iz evropskih skladov.
V srčiki franšize Pobesneli Max, ki jo režiser George Miller po tridesetih letih obuja od mrtvih, bodo nova protagonista (pozabite na Mela Gibsona in Tino Turner) in epski prizor pregona, raztegnjen . . .
Najverjetnejši novi mandatar Miro Cerar te dni pripravlja osnutek koalicijske pogodbe. Vse stranke, s katerimi se pogovarja, naj bi ga prejele še danes kot osnovo za torkova usklajevanja.
Upravno sodišče je že drugič z nepravnomočno sodbo kot neutemeljeno zavrnilo tožbo Zorana Jankovića glede poročila Komisije za preprečevanje korupcije.
Popoldne je izraelsko letalstvo raketiralo park in osrednjo bolnišnico v Gazi, pri čemer je umrlo najmanj 15 ljudi, večinoma otrok. Na drugi strani so Hamasove mine ubile štiri Izraelce.
Sydneyjska opera je morda simbol avstralskega največjega mesta in ena izmed najbolj prepoznavnih stavb na svetu, a na Johna Malkovicha ni naredila pretiranega vtisa.
Novi predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je prejel predloge o komisarskih kandidatih od 22 članic Evropske unije. Čaka še na Slovenijo in peterico držav.
After the opening of the Upper Carniolan (Gorenjska) beach in Tržič another Slovenian beach has been renovated: the Velenje beach, where also dogs are welcome.