Največje svetovno podjetje za tehnološke storitve IBM se še naprej sooča z upadom dobička in prihodkov, predvsem zaradi težav na področju strojne opreme.

preberi več


Logitech je predstavil svojo najnovejšo miško Logitech G; G502 Proteus Core, nastavljivo miško za igre. Ta prilagodljiva miška združuje 12.000 DPI z nastavljanjem podlage teže.

preberi več


Izraelska start-up podjetje StoreDot je prikazalo delovanje prototipa baterije in polnilca za ekstremno hitro polnjenje.

preberi več


Marca letos se je začel veliki EU projekt AgroIT, katerega nosilni partner in koordinator je podjetje Datalab Tehnologije d.d., ki s tem projektom utrjuje svojo vlogo enega vodilnih podjetij v Evropi na področju uvajanja informacijskih tehnologij v
Spletno podjetje Yahoo je v prvem četrtletju leta ustvaril nižji dobiček in prihodke, poslovanje pa sta pozitivno zaznamovali dve investiciji v Aziji.

preberi več


Google je imel 15,4 milijarde dolarjev prihodkov, s čimer so ustvarili 3,45 milijarde dolarjev dobička, kar je za tri odstotke več kot v enakem obdobju lani.

preberi več


Družba Akton je proti Telekomu Slovenije vložila tožbo, s katero zahteva plačilo 2,4 milijona evrov škode, ki naj bi jo utrpela zaradi domnevnih protipravnih dejanj Telekoma in okrnitve ugleda.

preberi več


Samsung je predstavil novi Galaxy Tab 4. Novi tablični računalniki so na voljo v treh velikostih, z zasloni WXGA velikosti 7, 8 in 10,1 palcev in razmerjem 16:10.

preberi več


Televizijski trg je neizprosen, izdelovalci televizorjev izkoristijo vse, kar lahko, da svoj televizor prikažejo v lepši luči. Vemo, da je slabost LCD-televizorjev, zaradi pronicanja svetlobe skozi »sendvič« strukturo, manj globoka črna barva. To ve
Microsoft se je odločil, da v Windows 8 ne bo več klasičnega menija Start, ampak je zadevo spremenil v pravzaprav nov uporabniški vmesnik. Marsikdo ta čudni gumb pogreša. Sicer je mogoče uporabiti kak zunanji program, ki zna gumb kolikor toliko dobr
Tudi Samsungov najnovejši pametni telefon Galaxy S5 je povsem neodporen na napad z odlitkom prstnega odtisa, s katerim so v nemškem CCC lani uspeli zlomiti Applovo zaščito TouchID.

preberi več


Ljubljansko podjetje Xlab je skupaj z upravo za zaščito in reševanje razvilo napreden geografsko-informacijski sistem 3D-GIS s pametnim lokatorjem, ki omogoča hitro in natančno pridobivanje lokacije kličočega.

preberi več


Telekom Slovenije je predstavil naročniški paket z vključeno storitvijo pretočne glasbe Deezer, ki je dobro sprejeta v naših krajih, saj ponuja veliko glasbe slovenskih in izvajalcev iz bivših republik

preberi več


Simobil je pripravil ponudbo za mobilno gostovanje v tujini z imenom EU Neskončno. Njihovi uporabniki bodo lahko za 2,99 evra na dan neomejeno uporabljali mobilne storitve pri vseh operaterjih v državah EU, na Islandiji, Norveškem in v Liechtenstein
Se tudi sami znajdete pred polnimi policami v trgovini, a ne veste, katere izbira je prava? Je rjav sladkor bolj zdrav od belega? Koliko sladkorja vsebuje vaš priljubljen sadni jogurt?

preberi več


Logitech je predstavil Bluetooth avdio adapter, ki zvočnike spremenite v brezžični zvočni sistem za pametni telefon ali tablico.

preberi več


Turnir Lego Masters 2014 (www.lego-masters.si) se bo odvijal dne 17. 4. 2014, v organizaciji Laboratorija za avtonomne mobilne sisteme (LAMS) ter Laboratorija za modeliranje, simulacijo in vodenje (LMSV) na Fakulteti za elektrotehniko, Univerze v Lj
Hecen je ta Google. Nekaj nam vzame, nekaj da, to nam olajša življenje, vendar nam hkrati odščipne še malo od že tako malo zasebnosti, ki nam je še ostala. Poleti Google ukine storitev Latitude – ne bomo več vohunili za prijatelji –, a aplikacija Ze
Če želimo ostati odprta in napredna družba, se mora naše zavedanje o pomenu informacijskih tehnologij izboljšati, je na slovesnem odprtju letošnjih Dnevov slovenske informatike v dejal predsednik države Borut Pahor.

preberi več


Slovenija je kot prva država na svetu razvila rešitev, ki s pomočjo radarjev pridobiva vremenske meritve iz letal, ki prečkajo zračni prostor države.

preberi več


Nov sistemski fotoaparat z izmenljivimi objektivi Nikon 1 J4 je namenjen aktivnim fotografom, ki pri fotografiranju želijo več - trpežno ohišje, privlačen videz, neprekinjeno fotografiranje, ki je hitrejše kot pri DSLR-jih in hitro fotografiranje do
Telekom Slovenije z majem dviguje cene nekaterih storitev. Za pet do deset odstotkov se bodo podražili klici iz fiksnega omrežja, za okoli pet odstotkov pa se bodo zvišale cene nekaterih starejših mobilnih naročniških paketov.

preberi več