Po tem, ko se je Igor Šoltes zaradi nasprotovanja dela koalicije odpovedal kandidaturi za zdravstvenega ministra, se iskanje kandidatov nadaljuje, pojavilo pa se je že več imen.
V torek potrjena 66-članska slovenska olimpijska odprava za zimske olimpijske igre v Sočiju se je predstavila športni javnosti v Unionski dvorani v Ljubljani.
A slovenian soldier has been wounded in Afganistan. This was confirmed by Slovenian army representative Simon Knez for the daily Večer today.
Čeprav Tini Maze to zimo ne gre vse po načrtih, pa njeni uspehi še vedno navdušujejo - tudi tam, kjer snega ne vidijo nikoli. Na Cookovih otokih so tako izdali novo serijo srebrnikov z njeno podobo.
Košarkarji Uniona Olimpije so v 3. krogu drugega dela Evropskega pokala s 84:80 v Stožicah premagali turški Banvit. Mož odločitve je bil Dražen Bubnić.
Evropska komisija je predstavila drugi energetsko-podnebni sveženj, katerega glavni poudarek je, da naj bi članice EU-ja do leta 2030 zmanjšale izpuste za 40 odstotkov.
Nad olimpijski Soči se že zgrinjajo novinarji z vsega sveta, ki občasno odkrijejo kakšno nenavadno značilnost Rusov. Tokrat so "na udaru" njihova nenavadna stranišča.
Kolumbijski izjemni napadalec Radamel Falcao, sicer član Monaca, si je v sredo poškodoval koleno na tekmi francoskega pokala proti Chasselayu. Zdaj upa na dobre novice klubskega zdravnika.
Poslanci odbora za kulturo DZ-ja so podprli sklep, da ministrstvo za kulturo prouči normativne akte, povezane s Prešernovimi nagradami, in v primeru nejasnosti pripravi spremembe.
Čeprav je zasedba Bon Jovi nastala pred dobrimi 31 leti, pa je 21. januar 1984 v njihovo zgodovino zapisan z velikimi črkami - takrat so namreč izdali svoj prvi album.
Na torkovo razsodbo zagrebškega sodišča se je popoldne odzvala zunanja ministrica Vesna Pusić, ki meni, da je težava na slovenski strani, ki bi samo morala na sodišču tako kot hrvaški odvetniki . . .
V Sočiju bo imela Slovenija močno orožje tudi v deskanju na snegu, kjer so kandidati za medalje kar trije Slovenci. Kateri? Preverite v oddaji Zima je zakon, kjer bo deskala tudi Julia Mancuso - a . . .
Nogometaši Sunderlanda so se uvrstili v finale ligaškega pokala, potem ko so v neverjetnem streljanju enajstmetrovk izločili Manchester United na Old Traffordu.
Leta 1872 se je rodil slovenski arhitekt svetovnega slovesa Jože Plečnik, ki je preobrazil podobo Ljubljane.
Ameriški alpski smučar Bode Miller je med igranjem golfa svoji ženi hudo poškodoval oko, na srečo pa so ji zdravniki lahko rešili vid.
Maloštevilna skupina protestnikov je pred MNZ-jem zahtevala izpustitev vseh priprtih protestnikov v Mariboru, opustitev obtožb in odškodnine zanje.
Filip Flisar je zmagal na drugi tekmi svetovnega pokala smučarjev prostega sloga v Telluridu in tako imenitno popravil spodrsljaj z uvodne tekme sezone.
Na Dunaju so se odločili zaščititi potepuške mačke pred mrazom, tako da so jim uredili posebne lesene škatle, kjer bodo lahko kosmatinci na toplem prespali in se tudi nahranili.
Slovenska hokejska reprezentanca je izgubila uvodni obračun na turnirju Evropskega izziva v Lyonu. Francozi so bili boljši s 6:1.
Mitsubishi je poskrbel za izdatno tehnološko posodobitev modela outlander, ki nima več evropskih sorodnikov in tako vsaj dva tekmeca manj na trgu.
22. didžej na svetu - sodeč po letošnji lestvici DJ Mag Ferry Corsten - pravi, da je delno za uspeh Nizozemcev v svetu elektronske glasbe "krivo" prav njihovo poreklo.
Justyna Kowalczyk je zmagovalka 10-kilometrske preizkušnje s skupinskim startom svetovnega pokala v smučarskem teku v Canmoru.