S pomočjo nove naprave lahko darovana jetra od sedaj izven telesa preživijo vsaj 24 ur.
Študija je pokazala, da je 184.000 smrti letno po vsem svetu mogoče povezati z pretiranim uživanjem sladkih pijač.
Obsežna študija je pokazala, da so najgloblji predeli morja izjemno bogati z mikroskopskim življenjem.
V Abu Dhabiju v Združenih arabskih emiratih, je pričela delovati največja sončna elektrarna na svetu.
Znanstveniki so objavili doslej najnatančnejše posnetke možganov.
Znanstveniki so na kanadskem delu Arktike odkrili fosile orjaške kamele, kar pomeni, da so živali, znane po življenju v suhih in vročih predelih, kot kaže nekoč živele tudi v hladnejših predelih sveta.
Ribič Mike Martin je med lovljenjem ostrižev v jezeru St. Clair južno od Detroita v ameriški zvezni državi Michigan, potegnil ogromno zlato ribico.
Znanstveniki so s pomočjo genskih analiz identificirali novo vrsto kuščarjev.
Bogat poslovnež Dennis Tito, namerava financirati prvo človeško misijo na Mars.
Lanskoletna misija Deepsea Challenge v globine Tihega oceana, ki jo je s svojo ekipo izvedel ameriški režiser James Cameron, je znanstvenikom posredovala neprecenljiv vpogled v nenavadno življenje globin morja.
Japonski znanstveniki so s pomočjo filmske ekipe, v globini Tihega oceana posneli zelo redko videnega velikega lignja.
Ne daleč od vietnamske prestolnice Hošiminh so raziskovalci odkrili novo vrsto letečih žab.
Krokodilu podoben plenilec, ki je pred milijoni in milijoni let živel v rekah, bi po mnenju strokovnjakav, lahko predstavljal najstarejše znano sladkovodno bitje.
Na Kitajskem so uradno odprli najdaljšo hitro železnico na svetu.
V Egiptu so odkrili najstarejšo upodobitev faranona doslej.
S krvjo velikih pand bi lahko prišli do novega, izjemno učinkovitega zdravila za zdravljenje bakterijskih okužb in številnih drugih človeških bolezni.
Na prvi letošnji ribji dražbi na slavni japonski tržnici Tsukiji, so za 342 kilogramskega modroplavutega tuna, izjemno redko vrsto iz družine tunov, iztržili rekordnih 1,3 milijona evrov ter s tem za kar trikrat presegli lanskoletni rekord.
Poškodovan jedrski reaktor v jedrski elektrarni Černobil v Ukrajini, ki je aprila leta 1986 povzročil eno največjih jedrskih katastrof v zgodovini, bo v letošnjem letu dobil prvi del nove zaščitne preobleke.
Z dna Gardskega jezera so potegnili ameriško amfibijsko vozilo iz 2. svetovne vojne, ki je izginilo med hudim neurjem aprila leta 1945 in s seboj vzelo 24 življenj.
Danski strokovnjaki so prepričani, da so odkrili prvo pravljico, ki jo je napisal priljubljen danski avtor Hans Christian Andersen.
Las Vegas, mesto kazinojev in dekadentnega živkljena, je bil nekoč dom sabljastih tigrov.
S pomočjo inštrumentov na krovu vesoljskega plovila Cassini, so znanstveniki na Saturnovi največji luni Titan odkrili pomanjšano verzijo reke Nil. Okoli 400 kilometrov dolga reka je najdaljša znana nezemeljska reka.